Uit de Media

 

14/12/10: Belastingen in België zijn erg hoog

In België betaalt een werkgever veel terwijl de werknemer daar relatief weinig van overhoudt. De fiscale druk is erg hoog. Zodra het loon 34.330 euro overschrijdt, komt een werknemer in de hoogste belastingschaal van 50 procent terecht.

 

04/11/08: Belasting in België een van de hoogste

Door de combinatie van een hoog toptarief (de hoogste belastingschijf) in de personenbelasting en een zeer lage (vlakke) progressie in de tarieven, behoort België tot de top van de meest belaste landen,

 

19/10/08: Nieuw zorgstelsel niet beter

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ( RIVM) heeft het zorgstelsel twee jaar na invoering nog geen effect gehad op de beheersing van de kosten of op de kwaliteit in de gezondheidszorg.

 

11/10/08: Zo gaat dat op de Antillen

De verplichte ziektekostenregeling voor Nederlandse gepensioneerden op de Nederlandse Antillen is van de baan.

 

03/09/08: Pensionado in de knel

Een groeiende groep Nederlandse 'pensionado's' in Spanje verkommert. Dat is het gevolg van de afschaffing van de AWBZ-voorzieningen in het buitenland per 1 januari 2006. Wanneer ze dement, ziek en hulpbehoevend worden, kunnen de pensionado's geen beroep meer doen op thuiszorg of verpleging. Particuliere zorg is voor de meesten te duur, de Spaanse overheidszorg is minimaal.

 

01/05/07: Emigreren n. Duitsland(FNV brochure)

01/05/07: Emigreren n. Belgie (FNV brochure)

10/01/06: Uit de pers in het prille begin van de ellende

Terug naar voorpagina