woensdag 5 mei 2010 - (iv) - Veel Nederlandse webwinkels versturen geen pakketjes met aankopen naar ons land. Maar voor de aankopen, die naar onze grensgebieden worden verstuurd, hebben ze daar wat op gevonden.

Grenspostadres.nl biedt in eerste instantie een oplossing voor zowat 40.000 Nederlanders die in België. In zes winkels en tankstations net over de Belgisch-Limburgse grens kunnen ze hun Nederlandse post laten bezorgen en ophalen.

De grenspostadressen zijn een idee van een Nederlands koppel die aan winkels en tankstations aan de Nederlandse grens vroeg om hun brievenbus en hun postadres ter beschikking te stellen voor brieven en pakjes van grensbewoners. Die adressen, terug te vinden op grenspostadres.nl, mogen Nederlanders en Belgen gebruiken om Nederlandse post te laten bezorgen.

Gratis is de dienst niet. Leden van Grenspostadres.nl krijgen voor een jaarbedrag van 14,95 euro een speciaal pasje om hun Nederlandse post op te halen aan zo'n grenspostpunt. Per bestelling is er een extra kost van 25 cent voor een brief en 75 cent voor een pakketje. Maar ze kunnen flink besparen op verzendingskosten. Leden mogen het grenspostadres ook gebruiken voor het afsluiten van abonnementen op kranten en tijdschriften of voor wie een Nederlandse gsm-abonnement wil. Want zo'n mobiel nummer krijgt u vaak niet met een woonadres in het buitenland. Maar via zo’n grenspostadres zou dit wel lukken. 

Het aanhouden van een postbus bij een TNT kantoor kost u zo'n € 170 per jaar


http://www.grenspostadres.nl/